Tuesday, 26 November 2013

alang seluk pekasam

assalamualaikum...

masa = 10:22 pm (selasa)

malam ni ada keje nak buat...nak kena buat list umur dan faedah dalam perlindungan takaful. dengar pun macam komplicated sikit. kak zah yang bagi keje ni sebab nanti nak letak dalam brochure. hahahaha..iolls sekarang ni weh telah menjadi usahawanita~ EJEN MAA TAKAFUL ~ rasanya macam pernah bagitau je kan..hihi..oppss sori..banyak ni nak buat..kena buat cepat-cepat karang mem besar marah pulak...hihi..macam malas je macam segan je..hihi

ha tengok-tengok..ada paham tak? hihi...bukan yang ni ye nak letak kat brochure. kalau bagi ni client mau pengsan nanti...hihi
 alang-alang tu kan, aku ada satu cerita misteri la yang sedang mengganggu aku sekarang ni. dah dua malam dah belalng hijau muncul dalam bilik aku..malam pertama kul 3.00 pagi, malam kedua kul 2 pagi..hmmm..malam 1st tu belalng tu tetiba je terbang dari mana tah hinggap kat belakang aku (masa tu aku meniarap), terkejut gila aku..aku terus la kibas baju aku kan, pastu die hinggap kat dinding sebelah tingkap..aku rasa meremang..tak tahu kenapa,hahaha..then aku amek tudung aku terus libas ke arah belalang tu sambil takbir tau, sebelum tu aku da baca siap-siap ayat kursi semua,aku libas tak sampai kena pun belalang tu, cukup tiga kali, belalng tu hilang di balik langsir..mungkin da keluar ikut tingkap. aku cuak sangat pastu takleh tidur lak kan, aku gi ke dapur lintas ikut tandas masuk bilik mak aku, bilik mak sebelah bilik air..aku buka pintu mak aku, buka lampu ruang tengah, pintu bilik aku pun aku buka..takleh tidur..dah pukul 5 pagi baru tidur..huhuhu

malam kedua lak aku tidur cam biase, kul 2 pagi aku terjaga sebab ada binatang duk hinggap kat laptop aku..aku buka la lampu..tengok belalng hijau lagi..aku terus bukak pintu bilik aku then terus ketuk bilik mak aku.masa aku ketuk tu belalang tu bunyi kuat sangat kan..aku dah tak sanggup nak gi redah dapur then bilik air tu..aku ketuk jugak pintu mak sampai mak bangun. masa mak aku bukak pintu belalng tu tak bunyi dah..haihhh..kemain cuak. aku gitau mak aku belalng masuk lagi. mak masuk bilik aku then baca ape tah..mak aku halau tapi belalng tu terbang sikit-sikit je then hinggap kat almari aku.pastu dah tak nampak mane die. aku cakap kat mak jangan tutup pintu, aku pun tak tutup pintu gak tapi mak marah suruh aku tutup pintu then kunci, tapi mak aku tak tutup pintu die.hehehe..aku ni dah la penakut, aku tidur bukak lampu je...hahahahaha..kenapa eh??

Saturday, 23 November 2013

hari minggu~rajin mekap!

hai hai haiiii

assalamualaikum w.b.t

hihi

selalu kan hari minggu kan yang kita rajin pegi dating~awww..jeles..kite hari tak hujung minggu selalunya dating..tihihi..dak kenapa pulak macam tu kan?? jadi macam tue sebab my mr.teddy amek kite dari keje petang tu..then terus gi dating..entry ni agak gediks kan? hahahahahaha..redho je laaa

so selalu dah kalau dating pas keje memang takde maknanya weolls mekap an an an..kalau mekap pun mesti dah abis cuci time nak solat sume, pastu hado ekau pastu rajin nak calit pulok? (bahasa apo tah =_=;) tapi kalau ada la orang yang rajin camtu memang aku tabik spring la dekat die punye! jeles aku dengan kerajinan beliau yang tersebut..urghh!

aku sangat-sangat suka mekap...sangat suka hokay! tapi aku tak bape nak reti. hihi (sedih kan??..sila nangis...wuwuuu) tapi ill try whatever it takes! hah semangat! hehehe walaupun sedih dengan komplikasi diriku ini aku tetap mencuba..great! aku ada tengok tutor kat utube (clap 100x..err banyak ke?)..then aku try la sikit-sikit dlam bilik..iolls pemalu sebenarnya...tihihi

ni aku ada nak tunjuk yang 1st time aku mekap heavy...maksudnye yang dari basic ke tak basic la an..tapi aku takut nak maen kaler, nak bereyeshadow bagai..iolls buh tipis-tipis aja..penah aku dulu mekap tah pape..rase memalukan..hahahah..mekap heavy mase nak gi dating..sebelum ni aku letak yang besa-besa je..mekap pun tak tahan lama..peluh terus hilang

gambar ni kening pun tak lukis..cacat sikit..tapi iolls ada letak highlighter disitu..hahahah..aku tak tahu sangat..hahaha..tengok ada orang letak aku letak la..guna eyeshadow warna cerah tu..yang aku punye glitter sikit-sikit..bila letak base , krim bagai ni nampak la muka flawless sikit..tahan pun lama sikit..heheh..tapi bila solat sedih nak tanggalkan

pastu aku try la lagi..temanya agak denim-denim gitu. agak? hehehe..lets check it out


jangan gelak dengan muka iolls k..tihihi

sebenarnya aku takut dengan kening itue..tak reti nak cungkil kening terangkat..hahhaha..sayang concealer iolls takde mehh
nampak tak denim itu? sila cakap nampak ye..kalau tak i menagiss..hmm

tu baru bahagian mata and kening je..selalu tutor aku tengok memang part ni yang jadi kritikal..



ni kalau ada effect angin layak tak iolls ganti dato' ct jadi cover girl tuk magazines?hahahahhahampehh
dah perasan comel abis terkeluar itik di situ..pelik kan? aku pun pelik apa kaitan aku dengan itik tah..haishhhhh

pastu iolls tak confident pulak nak keluar muka camtu..pulak dahhh..haru betoii..choiii


i prefer natural beauty..any objection?? heheheheh..kening sebelah tak terbuang..
nampak tak transformasi di situ? berikan pendapat..tihihi

Thursday, 21 November 2013

holiday BEFORE school holidayy

Assalamualaikum w.b.t

aku ada cakap kan aku ada banyak cerita nak bagitau kat sini..hihihi

tapi dalam otak ni teruja tak sangga nak cerita tapi mai tang nak tulis dalam blog ni ja terus besepai di bawak angin..hihi..tapi camna pun aku tetap nak cerita sebab lama-lama nanti lupa, bila ada masalah ada time sedih-sedih tu boleh la mai melawat blog ni balik. teringat la jugak yang aku ada melalui kenangan-kenangan yang indah. cewahh..ok stop merapu meraban

alkisahnya, hari selasa before minggu cuti sekolah seperti biasa la kan aku balik dari kerja, solat asar then lepak-lepak dalam..tetiba akak ke-3 aku, kak kin balik die singgah umah aku. anak die ada kat pengasuh rumah sebelah, die suruh aku bawak mak ayah adik pegi yan esok. katanya akak sulong ak, kak yam ada sewa chalet...boleh berkelah mandi-mandi semua kan. aku tanya la sape lagi pegi?...kak kin takleh pegi sebab esok ada event kat opis die lagipun kak yam bagitau last minit. kak yam pulak tepon aku suruh ajak abang kakak aku yang lain. memang tak dapat la diorang pegi sebab keje...uwaaa..sedihhh..tetiba aku terpikir la, ala tak besnya ada dua family ja, mesti tak meriah..duk risau la bagai kan.

keesokan hari, adik aku-pak uda ponteng sekolah..hahaha nak pergi berjalan la katakenn..mula-mula tak tahu jalan turun tol gurun, sesat-sesat dulu, at last jumpa gak kak yam tunggu tepi jalan, die dari pendang..hihihi..then follow die kan..masuk pekan pastu dah stat masuk kampung pastu lalu kat hutan, aku pikir memang pergi air terjun la kan..pastu lagi dasat masuk betul-betul dalam hutan siap lalu dennai agi..aku dengan mak aku ni memang cuak habis la..hahahahaha...dalam kereta tak henti-henti bercakap dan komplen..hahahah

nampak la signboard CHALET SALAK DENAI..hmm. nama pun denai. dah sampai pulak duk ushar kawasan situ..double komplen! hahahah..pas kak yam check in die tunjuk satu umah ni..tudia..umah simen tak berplaster agi..aku dengan mak aku duk pelik la bagai kan. kak yam kata tempat tu baru lagi..maybe tak sempat..hehehe

luar nampak cam sedih je kan..tapi ushar tepi tu ada aircond...1st thought..okey la

dah-dah masuk dalam

kolam die besar..dalam jugak..dengan aku ni pun betol2 parat2 mulut ke bawah dagu camtu la..yang budak kecik tu boleh berdiri lagi sebab kawasan yang cerah tu tangga..

model tak bertauliah..ala-ala majalah mangga..hihi..yang kolam atas tu untuk budak2 ataupun nak berendam saja-saja ja..hihi

astro ada gak..tapi aku rasa yang basic je kot..aku tak tengok.aku dalam kolam aje..hahahaha

lengkapla..memang tempat untuk family vacation..bole masak-masak bagai

errrr..nyibuk je kan

bilik-bilik die ada air cond..ada dua bilik
kitorang duduk dekat chalet siti khadijah..ok je aku rasa..best gilak kot rendam kolam lama-lama..memang meriah..siap buat running man lagi dlam kolam tu..yang len pandai la jugak berenang..ak ni terapung pun tenggelam lagi dalam air..berat montot la tuh..hahahaha

aku ada ushar dengan adik aku kat chalet sebelah..kolam die macam lagi dalam je dari kolam kitorang..nasib baik kolam sini aku bole berenang-renang lagi..heheheh..

kak yam amek separuh hari je..check in kul 11 pagi check out kul 6 petang, yang penting die bayar..hikhok..aku memang tak keluar kolam selama jam-jam yang ada la..kalau keluar pun pegi toilet, makan dan solat..hahahahaha..aku memang rasa gemuk weh masa nak balik tu. mau taknya kuar kolam makan-makan pastu terjun tiruk balik..kikikiki
masa nak balik kan tetiba ja aku demam, tak tahu lah sebab aku mandi lama ke sebab mandi bawah hujan ke ape. tapi semalam je la demam tu..nasib baik aku ni kental....hahahahah

kalau sesapa berminat aku bagi link blog die.chaletsalakdenai, aku promote ni pun bukan dapat pape..hihihi,,sedeyy

#malasnakwatermarkgambar#

Wednesday, 20 November 2013

LAMA gILERR..!!

ASSALAM...

HAHAHA...

lama gilerr aku tak hapdet blog aku..sekarang masuk blog ciknuyun terbatuk-batuk dek habuk-habuk, bersawang sana sini...hehehe

sekarang baru tahu erti rindukan blog nih..banyak yang dah berlaku sehingga hari ini..iye lahh aku last post pun masa bulan puasa aritu nun, skang ni raya haji pun dah lama lepasnye pun...ish ishh..macam-macam sangat berlaku, termasuklah dengan tak bayar bil broadband..haihhh..dah la kena terminate sampai surat warning bagai dah bayar pastu tak reti lak diorang nak terus reconnect pastu call buat report sampai kali ketiga baru diorang reconnect, sebelum ni operator tersilap reconnect..ishh..ishh..kalau tak dah lama iolls hapdate hokey..

banyak yang aku nak cerita kat sini, banyak peristiwa penting but slowly la aku cerita kan..but, the most thing is about convocation's day hehehe...tapi bukan aku punya big day tapi my mr. Afiq..ye la convo ni kira big day jugak la bagi kitorang sebab kitorang tak penah merasa sebelum ni, kalau yang mana amek diploma kan penah jugak la nak merasa tue semua kan..kami degree terus, nak tunggu master lak..pfft!..konpem la lambat lagi mak jemah oiii..hihihi

tapi kan ada benda yang lagi penting gegojes sekalian nak tahu..dengan bangganya aku nak habaq mai yang aku buat flower bouquet secara diy untuk afiq, die bangga dengan aku kan...hakhakhak..masuk bakul betol la

tak caye eh...meh sini iolsss mempersembahkan.....zassss..



haaa..nampak tak,,comel kan..takpe korang tak yah puji, aku puji sendirik je..keropi tu aku beli kat kailan..murah patung tu,hihi..takpe ke aku cakap eh..baju konvo keropi tu pun aku yang buat..ehemmm..just for your information je la..ehemmm



atas tu la done bouquet...hihi..posing kemain kan..nak letak ke gambar afiq?? tak yah lah..malu aku..nanti bila aku dah ada hubungan yang jelas akan aku bongkarkan..cesss..bajet retis kan

lama pastu aku rajin tak memasal, aku buat lagi bunga ros guna lebihan felt cloth arituh..and ini hasilnya..ada yang suruh amek tempahan la bagai, hahahha,,kalau ada orang nak insyaAllah why not rite?hehehe..tapi baru-baru ni kawan aku ada cakap suruh aku gubah bunga untuk die kawen..bolehkah aku?



ok jugak la kan leh letak hias meja..huhu..

lepas konvo afiq ritu, tak lama pulak birthday die..aku bagi hadiah sebakul...hahahah..macam bakul buah hantaran tu,,dalam aku letak la jam ada, buku motivasi ada, cokelat-comot pun ada, perfume pakuraban yang tester tiup tu ada and lastly, kad besday die..tupun aku hias sendiri..takpe la kan sebab da ada segala menda tok nadoq ado ni ha..tengokla sikit..hahahaha



tetiba rindu time aku konvo ritu..huk3


eh takpe lah..aku ingat tadi just nak buat short entry la sempena comeback aku..hahaha..dah nak tido la, nak dekat kul 3 pagi dah...ishhhhh ishhh ishhhhh...hokay, till then gunite sweet dream peeps!