Saturday, 23 November 2013

hari minggu~rajin mekap!

hai hai haiiii

assalamualaikum w.b.t

hihi

selalu kan hari minggu kan yang kita rajin pegi dating~awww..jeles..kite hari tak hujung minggu selalunya dating..tihihi..dak kenapa pulak macam tu kan?? jadi macam tue sebab my mr.teddy amek kite dari keje petang tu..then terus gi dating..entry ni agak gediks kan? hahahahahaha..redho je laaa

so selalu dah kalau dating pas keje memang takde maknanya weolls mekap an an an..kalau mekap pun mesti dah abis cuci time nak solat sume, pastu hado ekau pastu rajin nak calit pulok? (bahasa apo tah =_=;) tapi kalau ada la orang yang rajin camtu memang aku tabik spring la dekat die punye! jeles aku dengan kerajinan beliau yang tersebut..urghh!

aku sangat-sangat suka mekap...sangat suka hokay! tapi aku tak bape nak reti. hihi (sedih kan??..sila nangis...wuwuuu) tapi ill try whatever it takes! hah semangat! hehehe walaupun sedih dengan komplikasi diriku ini aku tetap mencuba..great! aku ada tengok tutor kat utube (clap 100x..err banyak ke?)..then aku try la sikit-sikit dlam bilik..iolls pemalu sebenarnya...tihihi

ni aku ada nak tunjuk yang 1st time aku mekap heavy...maksudnye yang dari basic ke tak basic la an..tapi aku takut nak maen kaler, nak bereyeshadow bagai..iolls buh tipis-tipis aja..penah aku dulu mekap tah pape..rase memalukan..hahahah..mekap heavy mase nak gi dating..sebelum ni aku letak yang besa-besa je..mekap pun tak tahan lama..peluh terus hilang

gambar ni kening pun tak lukis..cacat sikit..tapi iolls ada letak highlighter disitu..hahahah..aku tak tahu sangat..hahaha..tengok ada orang letak aku letak la..guna eyeshadow warna cerah tu..yang aku punye glitter sikit-sikit..bila letak base , krim bagai ni nampak la muka flawless sikit..tahan pun lama sikit..heheh..tapi bila solat sedih nak tanggalkan

pastu aku try la lagi..temanya agak denim-denim gitu. agak? hehehe..lets check it out


jangan gelak dengan muka iolls k..tihihi

sebenarnya aku takut dengan kening itue..tak reti nak cungkil kening terangkat..hahhaha..sayang concealer iolls takde mehh
nampak tak denim itu? sila cakap nampak ye..kalau tak i menagiss..hmm

tu baru bahagian mata and kening je..selalu tutor aku tengok memang part ni yang jadi kritikal..



ni kalau ada effect angin layak tak iolls ganti dato' ct jadi cover girl tuk magazines?hahahahhahampehh
dah perasan comel abis terkeluar itik di situ..pelik kan? aku pun pelik apa kaitan aku dengan itik tah..haishhhhh

pastu iolls tak confident pulak nak keluar muka camtu..pulak dahhh..haru betoii..choiii


i prefer natural beauty..any objection?? heheheheh..kening sebelah tak terbuang..
nampak tak transformasi di situ? berikan pendapat..tihihi

2 comments:

  1. tak heavy la. cun je. pandai jgk u make up.

    ReplyDelete
  2. sis, bole tak kalo org nk komen kt entry u, xperlu ltk password nombor byk2 tu. leceh pd pdpt sy. thanks!

    ReplyDelete