Wednesday, 29 May 2013

woww , woww dan wowww

guys, u know what..you'll not believe deddayyy i had todayyyy (sambil kesat dahi *gaya harith iskandar lewak ke der 2)..fewwwiittt

huihh..first, kat tempat keje trainer aku bagi banyak keje..and die nak kami semua siapkannya esok. tapi aku esok aku cuti...yippi..hahahaha

second, semasa aku menunggu bas (hah..baku aku)..pertama kali aku bercakap talipon with mr.teddy bear sampai atas bas..dah la cakap kuat gila..hehe..aku memang tak boleh cover weh bila cakap dengan dia, memang volume tinggi 65%..hehe..malu jugak cakap dalam bas takut orang dengar tapi ada aku kisah..hahahahaha
lebih kurang je gaya..kikiki
okeyh..bila bas aku dah tiba di sunway carnival mall (baku lagii..) aku berjalan turun masuk ke dalam mall, terkezzut kejap aku tahu tak..tetiba memang banyak la gerombolan remaja2..ye la..school holiday kan..tapi semalam tak ramai camni pun..hmm..maybe sebab hari rabu..tiket wayang murrah kan? hahaha..tak tau la sekarang..time aku dulu memang la..hahaha..tapi kan weh aku terkejut kot yang bebudak perempuan kan memang hijabista habis..dengan skirt bagai, peplum sini sana..mekap belum kira lagi..sampai aku pun rasa rendah diri sangat dengan diri aku yang pakai baju kurung tak ber'iron' akibat bangun lambat..hahahaha

deep in my thought kan, aku rasa cam tak bez pulak jadi diorang sebab diorang nampak terlalu matang..hahhaha..diorang berlumba untuk nampak cantik dan sape yang dapat pakwe paling hensem, paling ramai, paling setia kan?..kamonlah..bebudak lagi kut..memang tak ramai la yang setia kan..aku dulu layan je sape nak kenalan ngan aku asalkan diorang topupkan aku..hahaha..but pliz bear in mind ok, aku tak pernah jumpa diorang pun..kenal2 jauh takpe..tak bahaya, hahaha..kan pakwe duk dekat.tapi dulu takder la setia pun sangat..takpe lah budak2 lagi ok..tengok sekarang..im seriously falling in love wit somebody..bukan pe, tengok anak sedara sendiri la..begaduh dengan pakwe..sume tulis dalam blog, twitter dan facebook..setiap hari mesti ada status sedih bagai..haihh..tak paham betol.

terkezzut lagi bila aku bertembung wit boys..wow..terkezzut sebab rambut warna biruu kau..sorang tu nampak macam punk..and ada bawak adik sorang..kecik pulak tu..diorang pun i can sure myself diorang sangat muda..banyak sangat kelompok2 yang bermacam gaya. masa aku nak ke car parking, ramai remaja (adik2 la kan) berteberan kat tembok sebelah tu..aku jalan nak turun, diorang tengok je aku sampai aku yang gelabah..hahahah..aku pun tak tahu patut aku la yang kena bagi pandangan pelik kat diorang sebab dah maghrib still lagi tanak balik..hahaha..muka aku tak nampak tua ke??hehehehe

on da way ke kereta aku bertembung ngan si couple2 yang baru nak menuju ke mall..aku perhati la diorang..hmm muda algi, tapi da datang dating naik keta doh..hmm hebat..huhuhu

masa on da way balik rumah, jalan kering udara pun tak mendap tetapi ada pelangi..pelangi di langit senja..Subhanallah..sungguh cantik..terlupa nak snap keajaiban rekaan Allah s.w.t..tapi kan aku terpikir la pelangi ada kaki ke? sebab kedudukan die statik tapi tak setempat..bila kita jalan ke arah mana pun pelangi mesti duduk macam tu je..pelangi takde pandangan sisi pandangan atas even pandangan dari bawah pun takde kan..huhuhu..its too complicated to think right?
ohhh..pelangi kaki die atas awan lah..hihihi..comel


oleh sebab dah maghrib aku pecut la kereta kan, sempat kejar traffic light, so aku tengok cermin belakang..woww..gelap..tapi kat depan aku masih cerah..cahaya matahari pun sangat terang..Subhanallah..first time jugak aku alami macam tu..sangat indah ciptaan Allah kan..hihihihi..

penamatnya, aku kena tido sebab esok kitorang nak pegi picnic di teluk bahang..yihiihooo..nak enjoy bersama family..mesti bez..beznyaa..

Tuesday, 28 May 2013

Masyukk sekali~~kcb

hahahahaha..da tengah malam baru habeh nonton sinetron..waduh apalagi..filem ketika cinta bertasbih tu larh...masuk kali ini aku rasa dah lebih 5 kali da aku tengok cerita ni...hihihi..entahla..tak bosan pun, bez gila..pastu bagus gila cerita nih..

aku hairan gak la 'kok ada anak yang secantik dan sesantun itu ya'..hahaha..perhh..lembut aje bicara si anna ahtofun nisa'..aku rasa kalau nak berlakon lembut camtu mesti susah gila kot, mesti oki tu originally lemah dan lembut kan..yang aku heran camna la muka die boleh cantik gila bila kamera shot die time die gelak tu..memang indah..hahahaha

cantiknye akak ni..akak?ye la..die tua setahun dari aku..hahahhaha..so adorable

pastu si hero..kherul azam..hmm..nampak maskulin gak, pastu memang tinggi..yang bez tengok muka die lembut aje bile asyik tersenyum..hmmm..bole demam kepialu aku tengok die..hihihihi..yang tersangat comel masa die sengih sengsorang bayangkan si heroin tuh...hohohoho..sekali dengan aku tersengih sumbing..ewwww..sukenyee

tapi hairan gak la kan, diorang takde la berlakon touch2 pun even da kahwen tapi tak rase pun perasaan kekok malah rasa macam indahnya alam rumah tangga..tak perlu si isteri nak buka tudung pakai baju seksi2 untuk menunjukkan malam pertama diorang..yang terbaik, siap tunggu si suami dengan telekung untuk berjemaah sekali..aku tengok tu mula la berangan macam2..hehehehee..bukan nak cakap la, cite keluaran melayu kat sini dahsyat sangat..sampai aku pulak yang kekok nak tengok..haihhh..baik tengok kcb..dah la lakonan mantap, pastu setiap perkara yang berlaku kat dalam tu bole jadi pengisian dan pedoman hidup kita.

harapan aku, aku harap buku kawan aku 'Putera Multazam' hasil tulisan ibnu rijal (dari dulu die memang kreatif wat sketsa) dapat difilemkan..hahahaha..sebab ape?sebab aku suka gila cita die..pengisian agama penuh..sampai ke jiwa yang pasti. and kalau difilemkan nanti aku nak die yang mengarah or tolong pengarah dari pemilihan watak/pelakon sampai ke acting..sebab aku rasa kalau die yang pilih lagi die kenal watak2 tu kan..huhuhuhu..haaa..die ni sebenarnya dah ada buat drama untuk astro dah..pierre andre pengarahnye..cite 'surat untuk dia'..aku tak tengok lagi...huhuhu..hopefully bez..hahahhaha

harini aku tak free pon tapi aku puasa..so masa lunch tadi aku tak keluar pegi mana2 pun, aku just online pastu tengok cite kartun Tinkerbell and the Great Fairy rescue kot..aku memang suka kartun..tambah2 cita kartun yang kiut miut nih..aku sekarang pun masih je layan cite barbie..bwahahahahaahaha

koleksi movie tinkerbell yang aku dah tengok (penting untuk catat ni, nak tahu ada tak lagi yang tak tengok..hahahaha)

Tinkerbell kalau marah, merah gila muka..comel..dalam banyak2 kawan2 tinker ni kan aku suka yang baju biru ngan baju pink tu..yang biru tu (water fairy) lawak sebab die macam senagl2 ubi..yang pink lak (flower fairy kot) pun lawak gak..watak jenis yang mengada2, tak bole kotor bagai, suara die seksi tapi lawak...hahahahah

  1. Tinkerbell (dah tengok lama dah and da rotate berjuta kali dah..hokay hover hengkau)
  2. Tinkerbell: Secret of the wings(yummy..baru download..tapi dah 3kali tengok..hahahhaa)
  3. Tinkerbell and the Great Fairy Rescue(tadi baru tengok online..sebelum tengok astro tak sempat full..bez gila babas)
  4. Tinkerbell and the lost Treasure(homaigad..bez cite nih..aku sanggup download bahasa sepanyol pastu amek subs english la..cari yang english takder ye..tapi tetap bez hokayyy)
  5. Pixie Hollow games(ni cerita ke games?aku tak pernah2 click pun kat situ..esok aku gi usya tengok..hahahahha..bez2)
motip aku tetiba aku duk bercerita pasal movie je arini? ohhhh..aku memang suka menonton..sila paham...huhuhu..nak tito da..daaa~~

Friday, 24 May 2013

AWAS!!

camna nak tahu henset kita ni ori ke tak eh?

awal bulan depan nak teman mr.teddy bear beli enset nokia lumia..unTUnglaaa

tetiba terbaca kat blog mana tah..cara mengenali HANDPHONE ori atau tak

nak tahu camna? ikuti langkah2 ini


1. Taip *#06#
2. Akan keluar IMEI number ( International Mobile Equipment Identity)
3. Semak no IMEI anda, pada kedudukan ke 7 dan 8. Contoh, 358671017470473
4. Kedudukan no 7 dan 8 adalah seperti ******01*******
5. Untuk semak sama ada phone korang ori atau tidak, check kod di bawah.
•02 atau 20 : dari China = LOW QUALITY
•08 atau 80: dari Germany = FAIR QUALITY
•01 atau 10: dari Finland = VERY GOOD
•00 atau 03 oatau 04: dari kilang asal handphone = BEST MOBILE QUALITY
•13 : dari azerbaijan =VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH

aku punya enset punya IMEI number 271251210004116 ..eh perlu ke nak gitau pasal enset buruk haku?..hahaha..sedih..bila nak beli enset baru

yang..belikan i phone baru bole???



cuti sekolah~masa untuk kendurii =)

semalam...hari jumaat yang mulia adalah penghulu segala hari, adalah juga hari yang ditingkatkan pahalanya..hari yang paling bermakna, jangan kita lupa hari kiamat adalah pada hari jumaat.....hahahaha..tetiba je aku ni tau..

biase la hari cuti mesti bangun lambat, dah nama pun cuti..alih2 aku terbangun pukul 1 tghari (akibat tidur pukul 5pagi)..itupun terjaga sebab mardina balik

maksu bangun..tangkap gamba mardina jap..ihik3

maksu busuk la..duk jauh sikit!!

ok...aku da bangun dari tidur..baru nak pegi mandi je tetiba mak aku dah balik dari kenduri..KANTOII..mak aku terus aje berleter kenapa aku tak angkat fon die sume, die nak suruh aku pegi makan kenduri kat tadika PASTI sebelah umah aku..aku wat dono je...ngihngihngih..baru jalan je, mak aku..HAH..tu baru nak mandi la tuhhhh....kakakakaka...terus cabut masuk bilik air..

pas mandi bermalasan la kat depan laptop lagi..tetiba mak aku datang berleter and tetibak aje die suruh aku ikut die gi baca yaasin kat rumah nak kenduri..kat taman mahsuri, padang serai...alaaa..mak ni tetiba je tau..malas dohh..mak aku sikit pun tak pedulik kat akuh..dah dah..semayang cepat, satgi hang bawak keta hang mak bawak keta kak mayah..kita pi 4 bijik keta satgi..kata emakku..tetiba aje jadual cuti aku diubah sewenang-wenangnye tanpa persetujuan aku pun..pegi je la kan..tak boleh buat apa pun dah..

bez gak pegi rupenye..1st time aku baca yaasin fadhilat nih..tadi ade gak la suara aku sorang2 je membaca ayat yaasin.aku tak tahu tengah2 ayat yaasin ni ada doa..hahaha..jahilnya akuh..pastu siap dapat adiah kain batik..teruja sangat aku, ye la aku memang takkan beli punye kain batik untuk diri sendiri..sebelum ni ade gak dapat kain batik sebab tadarus al-quran..hahahaha..pasni jangan la buat benda baik mengharapkan balasan..tsk..tsk..tsk.. ada lagi bez..dapat makan pulut kuning ayam kari, mee goreng, seri muka etc..haihhh..kelaut la diet aku (T_____T) and last dapat tambang keta rm12..tuan rumah kasi...yihiiii

da balik baru nak tangkap gambar, muka pun da bepeluh..sebelum pegi tak  sempat sebab cik yah berletiaq

kain batik cop indonesiaaa..mabeles!tetibe

mak aku bertolak pegi kl tadi..huhu..ade exam (mak aku sambung belajar..diploma tapi bukan yang diiktiraf uni awam tapi oleh badan sesuatu persatuan..ahah)..minggu ni memang tak leh pegi mana la..jaga ayah..huhuhu..esok aku kena buat rajin! sekian wassalam..



Thursday, 23 May 2013

Rindu~ rindu Serinduunyaa~

Alhamdulillah segala puji bagi Allah s.w.t yang masih menerangkan hati, Yang masih melembutkan hatiku, Yang masih memberi kelembutan dan kasih sayang ke dalam jiwa sanubari ku..setelah menyiapkan assignment mak aku mengenai ~HAdis 4-asal kejadian manusia~ tetiba hatiku menjadi rindu kepada rasul junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w..semoga Allah memberi kesejahteraan kepada baginda dan keluarga baginda serta sahabat baginda yang sama-sama memperjuangkan islam di samping baginda tercinta...Allah mulianya mereka kerana mempunyai cinta yang sangat tinggi terhadap Rasulullah sehingga mereka sedikit pun tidak merasa sakit ditebak lembing musuh islam ketika perang hanya kerana mahu baginda selamat dan terus dapat menyampaikan islam..sungguh mulia nya nabi kita yang sentiasa merindukan kita walaupun tidak pernah berjumpa kita..sehingga saat menghembuskan nafasnya sebelum meninggalkan kita umat islam masih lagi menyebut ~ummati~ umatku..siap berdoa agar sakit azab kematian yang jatuh pada umatnya dipindahkan kepada baginda..Allah mulianya nabi kita Nabi Muhammad s.a.w..malam ini aku sangat rindukan baginda..mari lah kita sama-sama berselawat ke atas baginda kekasih Allah..moga-moga kita mendapat syafaat daripada baginda di akhirat kelak...


صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ Selawat salam dipohon lagi
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ Selawat salam dipohon lagi

يَا نَبِيْ سَلاَمٌ عَلَيْكَ Wahai Nabi salam atasmu
يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيْكَ Wahai Rasul, salam atasmu
يَا حَبِيْبُ سَلاَمٌ عَلَيْكَ Wahai kekasih, salam atasmu
صَلَوَاتُ الله عَلَيْكَ Selawat Allah ke atasmu

أَشْرَقَ الْبَدْرُ عَلَيْنَا Bulan purnama menyinari kita
فَاخْتَفَتْ مِنْهُ الْبُدُوْرُ Hilang segala cahaya
مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا Indah menawan tak pernah dilihat
قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُوْرِ Wajah gembira sepanjang hayat

أَنْتَ شَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ Kaulah matahari, kaulah bulan
أَنْتَ نُوْرٌ فَوْقَ نُوْرٍ Kaulah cahaya mengatasi cahaya
أَنْتَ إِكْسِيْرٌ وَغَالِي Kaulah rahsia hidup mulia
أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُوْرِ Kaulah menyuluhi jiwa

يَا حَبِيْبِيْ يَا مُحَمَّد Wahai kekasihku, ya Muhammad
يَا عَرُوْسَ الْخَافِقَيْنِ Wahai pendamping indah sejagat
يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّدُ Wahai Nabi dijulang dipuja
يَا إِمَامَ الْقِبْلَتَيْنِ Wahai imam 2 kiblat

مَنْ رَأَى وَجْهَكَ يَسْعَد Bahagialah orang memandang wajahmu
يَا كَرِيْمَ الْوَالِدَيْنِ Wahai penghulu keturunan mulia
حَوْضُكَ الصَّافِى الْمُبَرَّد Kolam airmu sejuk jernih
وِرْدُنَا يَوْمَ النُّشُوْرِ Kunjungi kami pada hari akhirat

مَا رَأَيْنَا الْعِيْسَ حَنَّتْ Sepanjang malam unta berjalan
بِالسُّرَى إِلاَّ إِلَيْكَ Tiada berhenti rindukanmu
وَالْغَمَامَةْ قَدْ اَظَلَّتْ Engkau dipayungi awan putih
وَالْمَلاَ صَلُّوْا عَلَيْكَ Dan Malaikat sama berselawat

عَالِمُ السِّرِّ وَأَخْفَى Allah mengetahui rahsia sulit
مُسْتَجِيْبُ الدَّعَوَاتِ Dialah menyahut semua seruan
رَبِّ إرْحَمْنَا جَمِيْعًا Wahai Tuhan Rahmatilah kami
بِجَمِيْعِ الصَّالِحَاتِ Dengan segala amalan soleh

وَصَلاَةُ الله عَلَى أَحْمَد Selawat Allah ke atas Muhammad
عَدَّ تَحْرِيْرِ السُّطُوْرِ Sebanyak baris kertas ditulis
أَحْمَدُ الْهَادِي مُحَمَّد Ahmad Muhammad petunjuk jalan
صَاحِبُ الْوَجْهِ الْمُنِيْرِ Empunya wajah berseri menawan

صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ Selawat salam dipohon lagi
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ Selawat salam dipohon lagi

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلَيْهِ Wahai Tuhan, selawat dan salam dan keberkatan atasnya


Sumber daripada: http://arnamee.blogspot.com/2013/01/bacaan-selawat-nabi-dalam-rumi.html#ixzz2U8GBmQF9

Saturday, 18 May 2013

jom bina kerjaya sampingan bersama cik nuyun (T_______T)

saturday semalam aku menghabiskan masa dengan menghadiri kelas-kelas untuk bina kerjaya sampingan..iaitu kelas bersama MAA Takaful Link dan Hai-O Marketing...hahahahahaha...macam pernah dengar je kan?

al-maklumlah aku tak reti menjahit mahupun memasak..malah aku pun sangat malas untuk mencari stok-stok pakaian kosmetik ataupun apa saja untuk melakukan jualan online..aku sangat suka shopping online sahaja...hahahaha...namun barang Hai-O Marketing pon boleh jual secara online..malah lebih yakin sebab mereka mempunyai laman web mereka sendiri..oleh itu, segala maklumat lanjut boleh didapati di sana sekali dengan testimoni pun ada..
speaker aritu kak nor..die dapat adiah jam roscani harga rm300+ taw..die ni ex  engineer kilang tapi terpaksa berhenti sebab sakit kanser otak tahap satu..dulu keadaan die antara hidup dengan mati je, dengan bantuan hai-o Alhamdulillah dah sihat dan cergas sekarang walaupun kanser itu masih ada dalam darah die (better la dari dulu, asal kalau suruh die cite pasal masa die sakit dulu mesti air mata die berlinangan..seksa)

kenapa aku pilih Hai-O MArketing? ini sebab aku telah pun memakai set korset mereka 'si hitam manis' tersebut...aku sangat-sangat puas hati dengan 'premium beautiful'=kecantikan unggul.

aku dah lama pakai premium beautiful ni..takde la lama sangat. masa aku habih belajar ritu..lepas raya..masa tu aku tak pakai secara konsisten sebab masa tu super ketat, nak makan banyak pun tak boleh..huk3..sebab aku suka makan la weh (=,=')..tapi sekarang memang super comfort sebab badan aku dah fit sikit kot..ekekekee.Sengal


memang pakai premium beautiful ni boleh kurus kalu dipakai secara konsisten..macam aku bagus la tak jadi lagi gemuk kalau nak diikutkan perangai aku yang suka makan lewat malam, makan banyak pulak tu..pakai premium beautiful boleh membantu anda mendapat bentuk badan idaman..aku pun sekarang dah ada shape wehhh--pewwwwittt~~hahahaha (cuma sekarang aku start diet sebab nak jaga badan, mana la tahu nak kawen dah ke..hahahahahah)

kak ina...jutawan bumiputera tahu tak? dulu die cikgu je
aku kalau pegi kerja memang sangat suka pakai premium beautiful ni sebabnya kerja aku kan memang duduk sepanjang masa menghadap komputer. time aku tak pakai premium beautiful (sebab basuh) memang sangat tak best nak duduk..lenguh weh..tapi bila pakai premium beautiful ni memang tak akan rasa lenguh sebab semacam ada yang support tulang belakang kita..malahan premium beautiful memang sangat elok untuk tulang belakang dan telah diiktiraf oleh pakar sakit tulang belakang sedunia.  yang lebih dahsyat sekali, oleh sebab aku berada terlalu lama dengan komputer, siang komputer malam tidur dengan laptop, belum kira dengan enset lagi bagai..kemungkinan besar risiko untuk mendapat kanser, tekanan stress, pelbagai masalah penyakit badan adalah sangat tinggi
kita selalu tak sedar betapa kita terdesah kepada bahaya
radiasi henset yang bertindak ke atas otak kita..kalau nak tahu  sekali henset menerima isyarat(mesej,panggilan)  satu sel saraf akan mati. untuk regenerate satu sel mengambil masa sebulan..cuba bayangkan berapa banyak sel yang kita bunuh dan berapa banyak sel yang dapat hidup kembali?

..tapi aku memang bertuah sebab pakai premium beautiful ni sebab die anti radiasi..ada lagi produk yang sama macam die ni iaitu Bio-Velocity Sleep Mate..memang bez giler..

Hai-O pun memang bez sebab die ada banyak barang-barang yang super ohsem , untuk perempuan, lelaki, tua muda baby budak2 remaja pun bole...best sangat..kalau nak tahu pelbagai jenis barang lagi yang Hai-O ada bole pegi ke SINI ye!!

tujuan aku bukan untuk jadi kaya sebenarnya, tapi aku nak berkongsi dengan orang ramai apa kebaikan yang aku dapat, kalau boleh aku nak orang lain pun dapat..sekarang penyakit moden terlalu banyak sampaikan aku sendiri pun takut kalau ada pape yang tak kena sikit dengan badan aku, pelbagai benda buruk yang aku pikirkan..tapi at least aku boleh mencegah dengan teknologi kesihatan yang telah disediakan oleh Hai-O Marketing ni..aku percaya dengan diorang sebab diorang dah 20+ tahun bertapak kat Malaysia dan sudah 30+ tahun bertapak di dunia..bukan sembarangan kan?

MAA Takaful Link ini pun sangat bagus..kenapa perlu insurans? ia sangat penting bagi menjamin harta kita, diri kita dan keluarga..aku masa sekolah dulu pun memang dah berangan nak kahwin dengan orang yang banyak insurans, tapi sekarang aku rasa setiap diri orang tu penting untuk memiliki insurans..

selingan kejap..ada video..kak azah tetap tekun menonton video itu..huhuhu

speaker insurans hari itu..oyeahhhh


apa beza takaful dengan insurans? takaful pun sejenis insurans jugak cuma yang bezanya ia lebih islamik..maksudnya pelaburan, keuntungan malah faedah jugak adalah  melalui islam...pendapatan takaful adalah mengikuti hukum syara' serta diluluskan oleh fatwa..penting untuk kita umat islam tahu benda ni..kita mahukan yang halal..ada hibah, ada zakat, ada khairat kematian dan sebagainya..

kenapa penting ye insuran/takaful ni? penting sebab insuran provide benefit 3 in 1 (tiga dalam satu) kepada kita...

  1. menjaga serta mengurus kewangan dan harta kita-menyimpan
  2. melabur-menambah keuntungan  ke dalam simpanan kita
  3. melindungi ketika menghadapi bencana, malah melindungi diri kita dan keluarga kita
takaful pun ada pelbagai pelan, aku nak amik 
  1. takaful haji-bole pergi haji dengan lebih cepat kalau da cukup duit dan pergi dengan private ye
  2. takaful wanita-meng'cover' semua hal ehwal wanita
  3. takaful education- untuk anak i nanti (lambat lagi takpe, dah ada perancangan yang bagus)
  4. takaful golden-untuk waktu di hari tua..yang ni untuk 50tahun ke atas ye
aku memang suka bab-bab yang dapat benefit ni..hahahahahhaha..sebab aku lebih suka pandang ke hadapan..aku selalu bayangkan 5 tahun ke hadapan dalam sesuatu perkara..hihihihiho~`poyos~

aktiviti on weekdays...

hari-hari biasa selain cuti aku bangun awal giler okeh...sebelum azan subuh lagi aku dah siap-siap mandi..

bukan aku suka pegi keje awal sangat..tapi kerana nak antar udak ucop pegi sekolah yang jauh yang amat-amat =(

aku da siap dah pukul 6.15 pagi...kat luar pun masih gelap gelita..ni bukan pic edit tapi sebab lensa kamera pun masih blurr akibat mamai bangun awal pagi...hahahhahahaha

seronok la jadi udak ucop nehh..bangun awal pun tak kesah sebab boleh tidur dalam kereta lagi....huarghhhhhh (sambil menguap)...di luar kereta suasana dah terang benderang

aku rase macam nak sepak je kepala dia..tidur yang over..aku yang terpaksa tahan mata nak antar die pegi sekola yang giler jauh...uwaaaaaa

kene tempuhi jam yang sedikit ni dulu sebelum sampai sunway carnival mall...hei..bukan nak pegi shopping!

dah sampai tempat parking kereta..kene bergerak pantas untuk ambil bas yang merentasi jambatan pulau pinang...ini adalah untuk berjimat dari bayar tol jambatan..tetiba pikir kan bez pembangkang menang, tak payah bayar tol...wehh..aku neutral ye..aku suka benefit die je

akibatnya sampai ofis pun awal 8.30 pagi..opis buka pukul 9.00 pagi...so lepak kat surau dulu..kalau  tak ber'camwhoring' aku akan baring untuk sambung tidur...kroihhh..kroihhh
ni baru sebelah pagi je...belum lagi belah petang yang super hectic and exhausting, muka yang super berminyak, jalan yang super jam...sebab tu la aku tak sabar untuk pindah keje..uhuk3...........

arrival of deliveriesss~~~

seronoknya cik nuyun minggu niii..terima kasih la kepada company (dalam hati sedih sebenarnya ye..uhuk3 ), disebabkan tak ader keje selama 2 minggu sempena bos pun balik india hari-hari masuk keje aku hanya online aje...dan selalu la ber'window shopping' di mall-mal website yang wujud...hasilnye masuk 'add to cart' ..haaa gitteww kaw..

so sepanjang minggu ni jugak memang banyak barang-barang sampai kat umah..termasuk la dengan pelbagai courier yang menalipon aku untuk bertanyakan lokasi alamat umah aku...bese la kampung, mana la diorang nak pandai cari sangat..aku rase macam jadi 'yellow pages' pulak untuk menerangkan di mana dan bagaimana...hahaha

nak tengok hasilnye???? ni haaaa...................
yang ni tak beli online pun...ni abang lil yang pos..die kate beg  laptop yang aku bawak pegi keje tu burukk..die bagi aku beg laptop die yang die tak guna..cehhh..tapi beg tu masih cantik..membazir betul la die tu tak guna tapi duk beli (=,=')...aku dapat kamera sekali...bole la ber'camwhoring' pasni sebab enset pintar aku telah hilang..yessss d(=_____=)v
cantik tak beg ni??titew beli kat fesbuk je..gorgeous giler beg-beg disitu..sumenye cop korea maliii..ihik3
sebenarnya bb doll foundation aku dah nak beli bulan lepas tapi tak jadi..tetiba owner die mesej tanya nak beli ke tak sebab die nak update buyers, terus aku setuju nak beli (T__________T')...aku tak pakai lagi pun sebeb nak abehkan bb cream yang lama
hehehe...tetibe ada en.frogy dengan en.bebear..en.froggy kat bawah tu adalah basket laundry..yang ni  bkn beli online ye (=,=')


ada lagi sebenarnya, satu dah selamat mendarat kat bilik air..aku tak tahu la aku ada order pape lagi ke tak..hahahahahahaa....sampai tak hengatt..aduhhh..abih duit aku..adakah aku tak boleh lunch dah pasni???uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa............(tapi dalam hati heppiiii sangaatt!)
         
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Monday, 13 May 2013

mood..datangla kepadaku~~~oyeahhhh



mood:: sekarang tengah bosan nak layan mukabuku(facebook) nih..ingat nak start aktiviti membaca balik la..bukan apa..lepas abeh belajar ni aku rase aku dah tak mampu nak melayan novel cinta yang hanya fantasi itu..sangat tak menarik minat..aku lebih suka baca buku yang ke arah realiti sikit..macam novel keagamaan kan ada, novel tu menceritakan senario gejala sosial, remaja, masjid,umat islam zaman sekarang..ada jugak part sedih dan sayu..dan buku yang paling aku suka buku tulisan ramlee awang murshid..novel2 die memang wow kedebaboom..aku suka sebab kalau nak novel fantasi/fiksyen, novel die memang terbaikkk..memang aku sangat suka menggunakan imaginasi yang sangat tinggi..sampai aku rase aku akan termasuk dalam situasi  dalam novel itu yang aneh lagi misteri..feveret buku-buku ramlee awang murshid dalam koleksi aku dan akak aku ada banyak..yang paling top novel 5 jilid die..bagaikan puteri etc..the best wa cakap lu.cayalaa..
ni baru 3....
nindia baq hangggg---

tapi ade je novel cinta yang aku baca mampu buat aku menangis malah tersengih-sengih seorang diri..kikiki..banyak la jugak..tapi tu aritu la..sekarang ni aku susah nak jumpa buku buat aku tertawan..ada gak satu buku ni..cover warna ijau..sedih gila kot novel tu..aku memang tak paham ada gak perempuan yang sebaik itu..yang ditendang dihalau diraih simpati semula..masih mampu menerima lelaki itu..dalam hati ni duk geram la baca duk kata awatlah perempuan ni b*d*h kan tapi mata tetap meleh bersama hingusan yang laju menderuuu..berhenti baca banyak kali pun bila sambung menangis kembali juga..hahahahaha

ni ha...penat meng'google' novel cover kaler ijau..tihihihi

ada satu novel tu, aku rase buku penulis ombak rindu gak..pe tah name penulis tuh..tak ingat pulak..tapi novel yang aku baca tu aku ingat tajuk die..lara pe-tah-tak-tahu...memang lara tapi bez..novel yang agak realistik..macam besa la kawen ngan orang kaya mak mentua si kaya tu memang tak setuju tak suka kat heroin..yang best heroin pun tak suka kawen ngan hero tapi sebab terpaksa, kes adik die wat pasal tu yang die kawen jugak..heroin tu pikir nak balas dendam la sebab die rase keadaan macam tak menyebelahi die kan..die tekad nak buat suami die a.ka hero a.k.a kekasih adik die jatuh cinta dekat heroin tu..die nak bagi adik die rase sedih camne..kikiki..yang mak mentua die pun die melawan...hahahahha..aku suka sebab heroin taknak biarkan diri die tertindas..kakakakikikikukuku..



so sekarang ni aku pinjam buku kawan aku..buku sebelum aku bernikah hasil tulisan hilal asyraf..hihihi..ape kes baca buku kawen nehhhh??..hahahahahahaha

hari isnin..esok selasa =)

Anyeonghaseyooo~~~


harini isnin suasana masih macam minggu lepas..trainer i still kt india..huhu..bosan kan..aku pun sangat bosan..

balik tadi sampai umah terus aku berborak la ngan mak..aku cakap kat mak suruh doakan aku dapat keja len..pastu mak kecoh pulak
..hang ni da duk sana elok-elok dah nak keja len pasaipa?

aku cakap la bosan..da pegi interview banyak dah siap shortlisted pun still tak keje-keje jugak..nak naik gaji..duduk situ lama-lama bosan kot..mak aku cakap elok la duk situ duk saja pun dapat duit..kiki..aku pun bantai lagi
..alaa mak..kawan ceq da keje gaji dah banyak dari ceq, padahal ceq keje dulu.die sekang nak beli kete swift 1st hand lagi..ceq pakai myvi 2nd hand je..cek bukan kalut pasal keta.cek nak dapat gaji tinggi gak..kiki

mak kata bersyukur la..ada ja kawan hang yang tak pakai keta lagi sume..aku jawab taknak pandang orang kat belakang, nak pandang ke depan aje..hahaha..bongkak siyottt..tak der la..aku rase aku nak buat yang lagi baik sebab aku rasa aku mampu la kot kan..memang aku sangat bersyukur dengan rahmat Allah sekarang..tapi tak salah kan kalau kita nak berusaha untuk yang lebih terbaik..

mak cakap tunggu la dulu..sekarang ni hang duk terikat ngan company tu..hang memang tak leh nak pi mana-mana pun kan...ok makkk...i ikut cakap mak..lubiuuuuuu <3<3<3

arini aku balik umah aku ada satu azam tetiba..lepas aku habis period ni (abc sekang (=,=') .....) aku nak start diet la..kikikikakakaka..aku ada jumpa satu kelab diet atkins..ramai orang guna diet tu bekesan dohh..aku akan cuba..sebenarnya dah cuba tapi asik terkantoi..kurang azam yang kuat barangkali...hehehhehe...pastu pas borak ngan mak, aku tetiba je terpandang alat senaman kat umah ni yang selama ini dipandang sepi..hahahaha
lebih kurang kot..tapi akak aku punya version lama

..aku try la excercise 10minit..hahaha..cukup la..nak try buat jadi konsisten..kahkahkah..bagus jugak ada kakak yang ramai ni..alat senaman tu kak kin yang punya..tapi tahun lepas kak zah yang pinjam konon nak senaman kat umah die..tapi akhirnye jadi perhiasan je so die mai hantar balik alat tu..masalahnya tak pegi anta umah kak kin pun..letak sini..yang kak kin tengok barang die kat sini taknak lak nak amek..so aku pakai kat aku je la sekarang ehhh...tihihihiii =)

hari-hari kan hari ibu..so aku maghrib tadi mengemas dapur kot...tengok pinggan banyak sangat..mak pun pose arini, sebab tu kot tak larat nak basuh..oleh sebab mood rajin aku dah datang akibat makan biskut tiger beserta air milo tadi (tipu je (=,=')..kiki) aku pun basuh la sampai berkilat sinki-sinki tu..memang banyak pinggan mangkuk tu..kat meja lagi kat rak tepi dapur pun ada..dekat satu jam aku jadi bibik di situ...ni kalau orang tau aku duk bercerita camnih mesti depa kutuk sampai pengsan..alaaa..bukan apa...bukan senang kot mood rajin aku nak datang tanpa suruhan..mood yang otomatik membuatkan aku jadi budak-baik-anak-solehah-gitteww...dalam sebulan pun belum tentu mood tu datang...hahahaaha kejiii..

aktiviti arini macam banyak pulak terasa..hahahah..tetibe macam bez je arini..kikikikiki

p/s::: selamat hari ibu

Sunday, 12 May 2013

sama ajaa...~~kikiki..cuteness vs comelness


tadi tertengok gamba lama-lama kat lappy sayang nih...terjumpa mereka-mereka ini.sekarang tengah buat kuiz teka nama anak sedara sendiri..tak sure betol ke tidak..tambah2 yang masih bayi ( =_____=')

rasenye ini adalah marzuq...tihihi

ini kamil la =)
marzuq si kuat merajuk..kikikiki =)
Esyah...dudlu-dulu die semangat kot...huhuhu

Intan Aisyah =)
Khalida An Nujma...si sama umur dengan Intan
Mardina...bukan saja kuat menyanyi malah kuat cakap juga...kikiki
Mardina ngan intan masih control ayu =)
Mardina...hover kau..hahahahah

Sufiah, aku yang comel, atie, najwa

sufiah
Najwa
Atie
Khalila az zahra
khalida
udak ucop...satu-satunya adik aku =,='
entah
langkawi 2010
Iman, udak ucop, miqdad
Marisa...adik mardina yang baru =)
Aliyah zahirah..same umo ngan khalila
Khalisyah al........ tak ingat nama penuh..sama bulan ngan marisa..same tahun 2013
Eshah dah besar sikit =)
Khalila...tak tahu nape mata selalu berair..mintak simpati lettew...alololo comelll
Ihsan...budak paling sakit pala nak layan...ketegaq dan degil maybe ada 2 pusat kepala..hahahah



motip???saje je =)