Saturday, 27 April 2013

questionaire~~

ehem..ehem...di hari yang lapang dan tidak sempit ini tetibak je aku rase macam nak share sumthing..nevermind..sharing is caring rite?who knows one day other will going through da same thing oso?...i wonder ?? (oi oi oi...english berterabur tol)....aku nak share ape soklan-soklan yang telah muncul sepanjang 7kali interview...perghh..banyak je aku rase..walhal bru 7 bulan aku start keje..kikiki..

1st iNterView
-merupakan interview yang pertama-tama yang pernah aku alami..huhu..interview sebagai programmer/java developer trainee..yang aku keje sekang ni la..huhu.saje je nak try walaupun takder kene mengena ngan bidang haku kan..
sesi pertama ada test..kena buat 'coding' dalam paper. aku tak pernah belajar java, so aku guna C++ punye language..
pas test siap antar kat interviewer then terus kena interview la kan..soklan yang die bagi pun sikit je. dan aku tak tau pun die tu india 'foreingner'..kiki.soklan die:

  1. do you know about java?
  2. are you willing to learn java?
  3. are you willing to be relocated? 
  4. do you understand the terms of our company that i told you guys just now?
sikit ja..die nak tengok kertas tu lagi..pastu balik..kah3
sebenarnya aku takde perasaan untuk keje sini sebab sume candidates yang datang aritu sume budak2 science computer..so aku rasa peluang untuk depa memang terserlah la kan..aku kan budak lari course.ak nak cari experience aje..huhu

2nd iNterViEW
- interview ni aku pegi 2 hari lepas 1st interview, sebagai sales engineer. interviewer tu chinese female..kiki..company die kecik je..umah kedai tingkat atas dekat alma, bukit mertajam..jauh woo tempat tu...soklan die? hmm..dengan die macam bersembang je..sebab orang bisnes ni suka bercakap-cakap in relax style kot..takde skema je tengok resume detail pahtu tanya sokla..takkkk..bez nye die ni banyak senyum..so takde la takut sangat kan..taw die tanya apa?.........
  1. introduce yourself...common laa
  2. tell me about yr family background? yang ni die ada cakap kat aku penting untuk die tahu kite jenis dari family yang senang ke susah sebab die cakap kalau yang dari keluarga susah yang tu akan rajin bekerja,takder nak keje sebulan pastu benti..jenuh die nak cari yang baru sebab die sangat sibuk..die la kata..
  3. what do you understand about diz post? aku jawab la ape yang abang aku bagitau kat aku..die kate aku ni bagus la sebab tahu specific, aku cakap la abang aku yang bagitau pastu die tanya la pasal abang aku pulak..kikiki..then die terang pasal gaji sume bagai..sikit je,cam sama gaji ngan keje 1st, tp keje 1st tu 6bulan pertama je yang sikit..pastu akan increase..sales engineer ni jugak susah selain gaji tak seberapa, dorang ade komisen pulak..so nak komisen banyak kene pandai tarik pelanggan la..kalau tak capai target bole kene buang..hmmm..da la kena travel pegi kilang2..bawak beg besar macam lelaki..dan yang paling takut kena buat presentation di dalam meeting di kilang-kilang yang bakal dilawati..puhhhhh..seqhiyau dengar tu..barang yang diorang jual alat penapis dalam cooling tower, adakala kita sendiri yang terpaksa daki cooling tower tuh..perghhh..adventure gilerr kan..ahakz
  4. do you own any transport?masa ni kan baru nak cari keje and baru je abeh study..so aku takde la kan
  5. are you strong in physic?are you willing to learn like before? aku hangguk kepala je..ngehngehngeh..strong la sangat.pastu die bebel la sikit kat aku sebab physic chemistry ak tak hebat..lemah ade la..die kemain beleter kat aku kata nanti keje sini takut berat kat aku sebab keje ni banyak kira2 and guna formula yang hanya berkaitan ngan physic bagai..macam air tu dah berkarat berapa percent, berapa percent nak pakai inhibitor untuk tahan karat..bermacam-macam la kan.gulp!
  6. what are you going to do in future, like in another 5 or 10 years? hmmm...aku tak bersedia untuk jawab soklan ni sebenarnya, ye la aku juz nak cari experience dulu kot, so aku takde la nak merancang sejauh mana..last2 aku jawab 'i want to live in luxury life'..perghh...ngehngehngeh
  7. i want to acknowledge you to work in this field its really difficult, especially for a women like us..me myself already in this field already for 15years..do you really going to accept all challenges afterwards?  aku ape lagi 'of course madam, as a fresher like me, i dont want to be choosy and i will face all the challenges come to me..huh'...madam senyum je..yeye je!
  8. do you have any question? aku tak tau nak tanya apa..cuak tak habeh lagi..geleng je sambil sengih...ngeee~~~hahaha
kesimpulannya, aku tanak keje kat sini sebab jauh and susah kot nak cari tempat die. gaji lambat nak naik..tunggu setahun gaji statik baru naik..boo~~


3rd InterVieW
- interview ni aku dapat seminggu selepas aku grad a.k.a semasa aku bekerja di dalam company yang aku keje skang ni la. dalam bulam december 2012.aku pegi la..teringin dowh nak pegi sini sebab berkenaan dengan course aku weh as researcher.
ade 3 peringkat..2 peringkat dikulim..satu test, satu face to face ngan inteviewer..peringkat terakhir kat shah alam..ngan pengarah okeyh...
       stage 1&2..quite ok la sebab pakcik2 kat situ sembang gelak je.so rilex walaupun ada 5 orang:
  1. ok...introduce about yourself. bla2..
  2. do you work right now?if u get this job, how long you will done your resignation at previous company?hmmm...ak xtaw sebenarnya, pastu aku maen hentam je.dalam agreement ak ngan company aku tu memang kena bayar kalau nak berhenti..aku cakap sebulan..tihihihi
  3. brief about your final year project?hehe..aku sembang pasal batang pisang yang aku guna..hehehe..diorang tertarik..diorang macam2 lagi la..macam kenapa guna batang pisang dan sebagainya
  4. tetiba melayu kan...awak suka ke jadi penyelidik?..tentu la aku cakap aku paling suka..aku bagitau depa yang aku keje sekang tak sama bidang, and aku jelez ngan kengkawan aku yang dapat job yang sama bidang..uhuk3
  5. ape yang awak tahu ape yang sirim kulim ni buat?ape lagi..semua pasal research la
  6. tetibe pakcik yg lama senyap tu tanya....atikah, awak programmer kan?ape language yang awak guna?hahaha...tetibe je bercakap pakcik ni, selama ni senyum je..aku cakap la..java
     stage 3...sape penah tengok meja mesyuarat yang panjang tu?okeyh..interviewer seramai sepanjang meja tu menghadap hang sorang je..semua pakai kot ok..and memang pengarah..duhh:

  1. introduce about yourself.
  2. ehemm..tell me about your experience..since you only 23 y.o..i bet you dont have many experiences right?sambil senyum sinis..ok..aku pun bla bla je la pasal aku kerja sekang..and diorang terkejut
  3. why you choose to be researcher? aku cakap sebab nak keje dalam bidang yg aku belajar ni la
  4. ok..tell me what projects that have been conducted in sirim kulim?ok..ak blurr kat sini..dan memang kene fire..last aku cakap aku tak study sebab bizi keje..cehh..
  5. what is composite?aku cakap la, pastu kene tujah macam2 then ak switch ckp pasal fyp aku..haha
  6. what is ceramics?you are dr. umi sarah's student rite?you shud know about diz..gulp!omaigad!aku tak tahu lecturer aku tu kawan diorang..ehem..nasib baik aku bole la auta sikit2..uhuk3
  7. why we should choose you?what makes you unique from others?yang ni memang kena ada skill kelentong yang agak power.aku cakap la aku ada banyak skill..kan aku programmer konon..bluerghhh!
  8. do you want to further study?haa..yang ni paling syok dengar siap *bling bling mata..sambil hangguk tersenyum sumbing..ahakz
  9. do you have any question?macam2 aku tanya..
  10. banyak lagi soklan yang ditujah oleh pelbagai panel yang ada kat situ.konpius aku..tapi dalam ramai yang serius tu ade gak yang tersenyum je..humm..sejuk mata memandang sikit..hahahahah..seriau tak habeh sampai kuar pun..huhhhh
4th InterVieW
- interview ni company aku yang hantar kitorg..hmm..masuk ni da 3 kali la jugak kot..satu company J penang, pastu company E kat petaling jaya, terbaru ni company Y penang..banyak interview tak bermaksud tak dapat tapi ada menda laen yang terjadi..tihihihi

company J:

  1. introduce yourself
  2. why you choose to be programmer?die suh cite alkisah aku pilih keja nih..huhu
  3. you live in kepala batas rite?sekarang tempat tu membangun pesat ke?aikk..nape soklan ni plak.ade kaitan ke?die gitau die da lama tak datang kepala batas..*hmmm..garu pala jap
  4. pastu die bebel2 pasal resume kitorang sume sama bagai, wat projek pn sama...memang tak lama pun  interview tu.tapi die bebel tu yang lama..hahahaha
company E:

  1. test in email-ni wat kat opis..harusla berbincang..ngengehee
  2. introduce
  3. what do you think about programmer?aku cakap pasal duit..programmer gaji cepat naik, boley demand bila da expert..perghh
  4. why you choose diz job?aku cite kat die aku pilih sebab nak cepat keje..nasib ar..da keje len lambat offer
  5. what is your strength?yang ni auta la.
  6. what is your weakness?bile aku cakap experience takde die cakap bukan sebab die memang da consider aku takde experience..bhahahaha..pastu aku kelentong je la.tapi penuh beretika ye!
  7. you see our description rite, we need someone whoever can submit their work on deadline.are you able to cope stress? aku pikir kejapp..aku hangguk jerr..cakap la sikit bagai
  8. since you are trainee, can i ask you little bit in technical part..hmm..what is JEE, struts,connection pooling etc?aku bantai je jawab..hahahah..kalau trainer aku taw konpem die cekik aku..nyuhuhu~~ngerii
  9. do you have any question?tanye je la ape yang patut.pasal keje sume
company Y:
  1. test - bertulis
  2. introduce
  3. awak minat tak untuk jadi programmer?*nod..nod..hangguk je dalam keterpaksaan
  4. what is your strength?aku cakap makan muntah badang..hahahahahaha.*joking
  5. what is your weakness?takk..aku perfect!..bluerghhh!..cakap la pape pon jangan sampai mengantoikan diri
  6. are you willing to work in shift?oleh sebab aku pompuan aku payah sikit, tapi oleh sebab aku ade keta aku cakap la aku bole consider..huhu
  7. how are you handle your stress?aku cakap aku tak stress sangat pun..aku happy go lari je..nyiahahahaa!
  8. ok..let me explain to you about our company...blablabla...*hanguk..hangguk
  9. do you have any question?takde
  10. second stage, interview ngan manager diorang..die tanya macam-macam termasuk bole keje shift ke tak..aku jawab je..pastu aku tanya tempat tu ada hantu tak kalau nak keje malam (selamberr tak haku?ngihihi)..die gelak terbahak-bahak..tihihihi
kesimpulan yang aku bole buat kan, bile kite interview ni yang penting confident kena ada..jangan over confident pulak!! aku bile pegi interview untuk programmer tu dah banyak kali, dah lali, tak nebes sangat and aku tau kejap aje selalunya..hehehe..memang aku propa je ngan diorang..tapi berlainan interview untuk kerja yang berkenaan ngan bidang aku belajar dulu, aku kalu boleh nak prepare detail sume..sebab aku minat kot..pas interview mesti rase puas giler..tahap kalau pelam cicah sambal belacan sampai hingus melelehh..perghhh!!

Tuesday, 23 April 2013

keje: episod 3 da

keje kat petaling jaya tak menentu jadi ke idok..sebabnya takder respon dari diorang selelpas pemberitahuan     postpone tarikh report duty tempoh hari...iya...aku tak tahu samada nak describe ia sebagai berita gembira atau berita gembira + walang atau juga berita walang..gembira kerana maybe aku tidak bertugas di petaling jaya tapi aku juga walang kerna duit ku suda burn 100++ kerna bayar sewa rumah untuk bulan ini...

haahh..aku jadi mereng sebab tak larat nak berfikir ape kah solution yang aku patut amek sekang..so..dalam entry takkan ada satu sekilas senyuman atau ketawa....haihhhhhhh...lajuuuu jee aku taip-taip sume nehhh


okeyh..esok aku kene pegi interview lain, tapi company ni kat penang, penang ok la jugak ehh..trainer aku cakap malas nak tunggu diorang kat petaling jaya....tapi kan sebab dekat penag kan..so aku rasa kengkawan aku akan pulun untuk mendapatkan kerja kat sini...hahahahaaha..aku takut la pulak aku tak dapat..aku tanak pegi kl sowang2..huk3

tapi aku tak pulun membaca sepatah haram pon..apekah yang aku akan kelentong esok..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

sepak gak kangggg!!

sabar atikah sayang...sabar separuh drpd iman!!

ok..ok...tengah bertenang la nehhhhhhhhhhhh


Friday, 19 April 2013

prank zaman sekolah 2 ~~

hye everibodii..huhu..petang nak maghrib dah ye sekarang..tetibak je aku ada mood nak berkarang di blog...hehehehe

semalaman malam tadi aku mengusha blog orang cara-cara nak buat aku cantik..ade la perubahan sikit. nampak la cantik, tertarik kau memang deboom la kan..hmm lama tak dengar ayat tuh..hihihi..

okeyh la..pe menda aku nak cerita petang ni..hmmmm..aku nak sambung ceqita malam tadi la nohh..aku saja nak tulis kat sini memori-memori aku dulu zaman bebudak berhingus..bhakbhakhak..what english said ea?mesmerize memories (oh my english..nan hado english kau..salah pe aku cakap..tapi tak kesah la kan..kikikiki).panjang kan intro aku..huhuhu



second story, prank ini berlaku masa dalam dorm la weh..kat liklau pondok upeh tuh, well..bile da masuk form 5 neh terasa la jadi senior camna kan, riadah skip,sembang dalam dorm, dorm boleh buat bising sebab tak dak sapa nak tegoq,
tak macam form 4 dulu kan (tu hantu banyak mai tuh..hehehe..gurau jerr). nak dijadikan cerita, dorm aku ngan katil aku dan katil kawan aku (satu homeroom..biasa dengaq kot noh??..hihi) selalu jadi tempat lepak aku ngan kengkawan yang dari merata tempat mai, ada yang fly dorm, yang satu dorm pun nak mai berhimpit jugak, semua adalah..


tengah duk sembang ramai-ramai neh kami bukak la tingkap sebab nak bagi angin masuk, fusyuu~~ fusyuu~~ alaa bukak dua panel je tingkap niko (nekko~nekko~ gwiyomii~ )/kaca sebab takut la kan, aku bersandar kat kt tingkap yang bertutup sebelah tu atas katil.

katil aku tu ada la dekat 6 orang duk lepak..ramai geng kami nih..haaaa...

untuk pengetahuan hangpa, blok sebelah blok aku (die atas bukit sikit) tu blok form 4, diorang da balik cuti sekolah tinggal kami je yang bebudak spm, so sebelah sana tu memang takde sesapa la kan..lampu dorm pun dah tutup tapi kami duk sembang agi (ketegaq nak mampuih..patut stay up study la kan kan kan?). tengah syok sembang tu tetiba ada satu tangan hulur dari luar melalui tingkap yang kami bukak tadi tu la.betol-betol sebelah aku?

UwargGHhhh!!

semua orang terdiam..panik..tak tau nak cakap apa..lama jugak la nak take action kan, pastu baru semua bertempiaran lari...hahahaha...yang aku nih, kaki tetiba kebas..duduk menonggeng sambil tutup muka dengan bantal atas katil..waktu tu memang aku redho je kalau-kalau tangan misteri tu nak raba bontot aku...hahahaha..sampai kawan-kawan aku tadi mai balik baru aku gerak...ehem ehemm..control ayu balik (sikat rambut pakai jari akibat bergomol dengan bantal)...pastu baru la memasing duk pikir ape tangan tadi tu..tak mungkin la hantu sebab aku boleh tengok tangan budak tu macam gebu je, ade daging segar agi..tangan hantu mesti buruk kan (hurpppp..mintak2 jangan tunjuk kat aku)...nak kata tangan warden, mungkin jugak la kan maybe warden nak bagi amaran suruh tido sebab jam pun dh pukul 2 pagi kan..tapi sepatutnya warden akan bersuara la suruh tido kan..huu..pikir punye pikir kawan aku suggest jom pegi check kat luar kot-kot ade sesapa nak prank kami kan. mula-mula memang ramai la tak mo, setelah berjaya diyakinkan..ecewahh..kami pun pi bukak pintu utama dorm kami..

dug dag dug dag..tetiba kami nampak dua lembaga jalan dari ds (dewan selera) yang gelap and yang memang direct depan dorm kami..takut gila rasa waktu tuh..tapi tahan..hehehehe..dah dekat baru nampak dua orang pompuan dak dorm atas..selamberr derk je diorang pakai seluar pendek bagai melilau.kami tengok diorang tapi diorang wat dono je..last2 kawan aku gelak, die kata la diorang la yang pekena kami..last2 diorang pun gelak gak..cehhh..terkena haku ngan kengkawan..kuajaq sungguh..tapi kegembiraan mereka tak lama, warden aku bangun mengamuk denda diorang kurung kat luar dorm sambil baca asma-ulhusna selama berapa lama aku tak pasti....hahahahaha..dengan seluar pendek la baii..kakakakakikiki


haa...ni ada lagi..tapi tak tau kategori sape prank sape..kiki..satu malam minggu yang takde aktiviti, so buat la aktiviti yang dianjurkan oleh dorm belantara (dorm aku la tuh)

...aktiviti selepas tutup lampu..pukul 12.rancang nak tido atas lantai berlapikkan tilam berjemaah..so 40% je yang join..tapi takpa..sume angkat tilam letak bawah..seterusnya buat aktiviti tilam 1 vs tilam 2..tilam 1 opkos aku ngan geng aku..tilam 2 geng belantara yang laen..first wat pertandingan sambung lagu, da hilang panas buat pertandingan pantun 2 kerat..hahaha..yang ni aku suka, sebab memang merepek2 je pantun nye haaa..huhu..dan kumpulan yang menang opkos la geng aku yang nak menang..bluergghhhh!..hahaha..yang last tu aku ngan geng aku dapat jawap pantun dengan lancar, diorang terbantut-bantut alaaa kira macam kalah laa..terus aku ngan sowang kawan aku berlari pi depan tilam 2 sambil terbang ngan selimut ala ala supperman..hahaha..bersorak kitorang.
tapi kan...mase aku nak patah balik tuh kan sekali ternampak warden aku tercegat depan pintu dorm sambil cekak pinggang and mata tercegil..aduuuu..tatut ceq..hahaha..yang kawan aku sebelah duk berlari cam orang gila agi..aku tarik selimut die baru die pasan..hahaha..da la dia tu fly dorm..kikiki...as consequences (oh my englishh..) kami diperintahkan amek air sembahyang  dan beratur didepan dataran rollcall untuk membaca kan al mulk dengan asma ul husna sebanyak dua kali..masa ni susah nak habehkan sebab ngantuk gila bebeng..hahahahaha..padahal tadi main tak hengat duniaa!! hahahaha..

ni kalau nak cerita lagi memang banyak kot...hahahahahaha..nanti aku cerita laen kalau rajin..

mintak maap la..panjang pulak entry kali ni...hahahaha..padan muka..

p/s: kalau ade bebudak yang berkenaan baca entry ni mesti depa tak ingat punya..huhu




Thursday, 18 April 2013

prank (lawak) zaman sekolah...

                            ni zaman upper form dulu..kat mrsm tu ada jubah tuh..kuruih gk la dulu-dulu kan.tarikh   pun tak betul..aku tak setua itu ye..huhu


hahaha...bulan april, 1st april orang kata april fool..dah terlambat dah nak buat april fool pun.aku nak ceqhita prank ni pun bukan berlaku masa bulan april pun..saje je nak ceqhita habaq kat hangpa...

firstly, maap sebab ceq guna bahasa rojak..huhu

aku paling ingat prank masa kat mrsm la..sebab masa lower form, kat kampong selamat (sekolah bese aje) budak-budak situ baik-baik belaka..hehehehe

selalunya budak-budak perempuan kat mrsm ni (bagi aku la..taktau la orang len) kami selalu prepare siap-siap pad (tuala wanita) dalam beg kan, sebabnya boleh cakap hampir seluruh masa hang dihabehkan kat luar dorm..pagi kat kelas, prep petang kat kelas, riadah petang kat luar (dorm kunci kelas tak), prep malam kat kelas..and memang sume buku-buku harta peninggalan tak digunakan kat dorm ada kat kelas.so penting ye pad tu untuk kes kecemasan..

nak dijadikan cerita, malam tu kami semua pegi la prep malam..memang ada lelaki perempuan la..ikut kelas masing-masing. and kat sebelah kelas aku ada ruang lepak, dibawah sebatang pokok tu ada kerusi batu dan memang ramai bebudak lelaki ni lepak-lepak situ, tak kira la dari pelosok kelas mana pun, sellagi warden hang tak hambat selagi tuh depa duk ada kat situ..haihh..so, aku memang tak expect pape pun la kan..aku terus pi duk kat tempat aku..sekali kan...

aku seluk bawah meja nak tarik buku teks ke hape tah (saje la nak cover bile sembang-sembang, at least bile warden lalu die nampak kami ni study...hahahaha..keje hengkau tikahh)..sekali tarik..terkejut aku..ADA PAD TERBUKA SELEBAR-LEBARNYA atas buku aku tuh..menjerit la aku..bukan mengada-mengada hokeyh...memang terkejut..kuajaq sungguh...

akibat daripada jeritan aku tuh, sume budak-budak laki yang lepak kat luar tuh sume berkumpul kat sebelah kelas aku, duk usha ikut tingkap kelas aku sambil sorak-sorak bagai..cipannn betoll laa..aku rasa depa tuh ada kena mengena dengan kes aku nehhhh..yang budak laki kelas aku pulak duk mai tanya aku awat ada apa dalam meja aku..aku cakap la tadak papa sambil2 cover ayu..muka da merah sikit-sikit, aku cakap ada lipas aje...huhuhu...die tanak percaya die nak usha gak bawah meja aku..terus la aku sound dak tuh..terus gi duduk...heheheheh..tapi aku duk dengaq lagi la sorakan kera-kera kat sebelah kelas aku tuh...lahabau sungguhh..malu ceqq



                                            sebijik lagu ni la baq hanggg....eiyyyyyy..jahat

sunyi kau datang lagi...

umah aku ni umah kampung...tau kan umah kampung ni camna?besar...

sunyi sangat...

nape sunyi nihhh??..

mardina and family da balik kampung..mak dia dah abeh pantang dah..

tak dak la pengacau maksu die..tu la, hang kacau maksu, maksu marah, la ni hang takdak rinduuu pulak..

marzuq pun rindu gak..sebab takder gak budak pengacau maksu yang akan mai katok (pukul/belasah) lappy maksu...

marisa pon maksu rindu gak sebab takdak budak merengek2 sebelah maksu time mak die makan, takder orang nak tengok maksu layan katun..huk3

balik la mardina oiii..marzuq oii...marisa oiii...


uhuk3..sunyi tau umah nih. mak aku pun cakap sekarang nak buat kerja ape pon tak larat. semalam lagi la..tak buat keje pun tapi rasa tak larat.heh melampau pulak mak nih..huhu..padahal masa ada cucu-cucu bertempiaran dalam umah ni larat pulak mak duk mengasuh diorang..hahahahaha

p/s: kamil sekarang pukul sakit la..abeh die tumbuk mata aku, nasib tak biru..budak2 masuk sekolah ni da ganas eh..diorang kene ade seni pertahankan diri kot daripada di buli..cehhh


keje episode 2:

tukar keje ke mak jemah oi??huhu
pasni tak kene keje macam pelajar la ehhh??

2/4/2012....
interview pertama, position as web developer di syarikat JXXXX, kejap giler interview tuh..tak sampai 10 minit maybe..aku tak kisah pun, tak dapat pon tak per sebab tak minat kan..hahahaha..dapat ape salahnye sebab kat penang gak..huhu..kami 3orang je terpilih..yang lain interview kat KL, ari yang sama gak..haihh

3/4/2012
interview kedua, position as..hmmm..tak ingat sebenarnya maybe programmer kot. kat syarikat HXXXXXX aah..tempat yang sama ngan diorang pegi semalam. oleh sebab company ni kat kl so, aku jalani interview tu dengan endah tak endah je.aku jawab tak ikut macam trainer aku suh jawab seperti skema jawapan yang lengkap..interview tu berlansung 15 minit je..hahahaha..keluar bilik je hepi melampau sebab aku tau mesti die takkan pilih orang yang tak meyakinkan macam aku..kihkihkih..keji hengkau tikahhh! 



                                                                    yippiii...heppiiiii......

tapi kan......

10/4/2013
tup tup trainer aku cakap syarikat HXXXXXX dah bagi jawapan, 6 was selected out of 8...whatt??? dug dag dug dag (berdegup jantungku) , 'haihhhhh...sapa plak dah yang dapat nehh.aku takmo =( '....

tapi tu lah..rezeki..memang Allah akan bagi kat sape yang Dia kehendaki..nama aku terpilih kot..nombor 3 dari 6, hambek kau..cuihhh...but but..syarikat JXXXX  cakap die da shortlist aku, tapi kene tunggu vacancy..trainer aku mana mau tunggu tunggu neh..uwaaaaa..kene pegi kl la pulakk 


hurmmm...katenye 22/4/2013 kene report duty tapi sekarang ni postpone pulak dahhh...haihh..aku dah bayaq deposit umah kot, kalau tak jadi pi habaq la awai-awai..aku pon hepi kalau tak payah pergi...hihhhh...balik interview tu aku tanya mak aku, mak aku doa apa yang aku dapat kl oleh sebab aku memang tak berusaha pape pon..haih..mak aku kata bersyukurla nurul, orang bagi keje, orang lain tu tak keje setahun bagai, kene keje bese-bese je pon..hang ni lahhh...uhuk3...

                                    insapp ceq..huhu... tapi


                                           betol2x.....kikikiki